30 jan 2018

De Groene Pluim

Groen Herent reikt Groene Pluim uit aan ‘Gastvrij Herent’

Het Hannah-huis ging met 'creavlucht' artistiek aan de slag met kinderen van vluchtelingen en het lokaal opvanginitiatief won een prijs van Vluchtelingenwerk Vlaanderen door de kookkunsten van vluchtelingen in Herent met een receptenboekje in de kijker te zetten.

Groen Herent reikt elk jaar een Groene Pluim uit aan een initiatief dat het voorbije jaar bijdroeg aan een gemeente waar het goed leven is. Dit jaar legt Groen de nadruk op het sociale en gaat de pluim naar 'Gastvrij Herent'

Onder de noemer 'Gastvrij Herent' reikt Groen de pluim uit aan alle organisaties of burgers die zich inzetten voor vluchtelingen in de gemeente. Op de nieuwjaarsreceptie van de partij nam de werkgroep vluchtelingen van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Herent (GROSH) de oorkonde in ontvangst. De werkgroep neemt op dit vlak een voortrekkersrol in. Heel wat bewoners en initiatieven zetten zich in Herent in voor vluchtelingen. Niet-erkende vluchtelingen  kunnen een beroep doen op het lokaal opvanginitiatief van het OCMW. Vrijwilligers helpen dan weer erkende vluchtelingen bij het zoeken naar een definitieve woonst en andere praktische zaken.